ceturtdiena, 2010. gada 29. jūlijs

» Labprāt sniegšu liecību prokuratūrā par Saskaņas centra pretvalstiskajām darbībām

Reaģējot uz Saskaņas centra līdera Jāņa Urbanoviča draudiem par „Biškeku” un aizvakar klajā nākušo Saskaņas centra aptauju, kuras jautājumi ir, maigi izsakoties, etnisko neiecietību veicinoši, partija „Visu Latvijai!” vakar nāca klajā ar aicinājumu Drošības policijai izmeklēt, vai šīs „Saskaņas centra” un tā amatpersonu darbības nav vērstas uz etnisku konfliktu izraisīšanu. Paziņojuma tekstu sastādīju es, ņemot par pamatu publiski presē izskanējušos faktus. „Visu Latvijai!” paziņojums tika publicēts partijas mājas lapā un vairākos interneta portālos. Tā kā portāla Diena.lv redakcija vairs neatbalsta partiju blogus, tad es šo „Visu Latvijai!” paziņojumu publicēju arī savā Diena.lv blogā.

Jau vakar Jānis Urbanovičs uz „Visu Latvijai!” paziņojumu reaģēja absolūti neadekvāti un nopietnam politiķim nepiedodami, nosaucot partiju „Visu Latvijai!” par „politiskajām salašņām” (krieviski: "политическая шпана"), tādējādi smagi apvainojot ne tikai simtiem „Visu Latvijai!” biedru, bet arī desmitiem tūkstošus atbalstītāju. Domāju, ka šādi izteikumi tikai parāda Urbanoviča kunga patieso – neiecietīgo un rupjo – dabu brīdī, kad noņemta nost viņa ikdienišķā politkorektā maska.

Šodien Jānis Urbanovičs nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš vērsies pie Latvijas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar iesniegumu sākt kriminālprocesu par „Visu Latvijai!” pārstāvja Jāņa Iesalnieka bloga ierakstu Diena.lv, kurā viņš saskata „neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.” (Krimināllikuma 157. panta 2. daļa)

Uz šo Jāņa Urbanoviča paziņojumu varu atbildēt, ka, ja pienāks attiecīgs uzaicinājums no Ģenerālprokuratūras, es labprāt došos sniegt liecību par Saskaņas centra un tā amatpersonu darbībām, kas, manuprāt, vērstas pret Latvijas valsts un sabiedrības interesēm. Sastādot „Visu Latvijai!” paziņojumu, esmu vadījies tikai no presē publicētiem faktiem. Man nav iemesla neticēt ne laikraksta „Телеграф” žurnālistiem saistībā ar šajā laikrakstā publicētās intervijas patiesumu, ne portāla IR.lv žurnālistiem saistībā ar to, ka aprakstīto aptauju ar starpetnisko naidu kurinošajiem jautājumiem tik tiešām ir pasūtījis Saskaņas centrs vai personas, kas cieši saistītas ar to.

Interesanti, ka vēl otrdien Urbanovičs IR.lv žurnālistiem apstiprināja, ka Saskaņas centrs ir pasūtījusi minēto aptauju, bet šodien jau noliedz jebkādu saistību ar to. Šāda pīšanās pretrunās un melos ir tipiska Saskaņas centram, kas publiski deklarē principu par starpetnisko „saskaņu”, taču realitātē konsekventi aizstāv krievu imperiālisma intereses, šajā ziņā ne ar ko neatpaliekot no PCTVL.

Kad trīs gadus atpakaļ bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saistībā ar Valsts prezidenta vēlēšanām pateica patiesību – ka Saskaņas centrs šeit Latvijā realizē Krievijas Kremļa intereses – arī tad biedrs Urbanovičs histēriski bļaustījās, ka sūdzēšot eksprezidenti tiesā „par neslavas celšanu”. Kaut kā nav dzirdēts, ka tas būtu izdarīts. Acīmredzot Saskaņas centrs baidās, ka reālā izmeklēšanā varētu pierādīties, ka eksprezidentes vārdi pilnībā atbilst patiesībai ...

Jānis Iesalnieks
Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – TB/LNNK valdes loceklis

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru