svētdiena, 2010. gada 4. jūlijs

» Uzruna Nacionālās apvienības dibināšanas kongresā

Jānis Iesalnieks
Mana uzruna Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" dibināšanas kongresā Rīgas Latviešu biedrības namā 2010. gada 4. jūlijā:

Runāsim atklāti – līdz šim gan „Visu Latvijai!”, gan „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK darbībā bija kāds trūkums – „Visu Latvijai!” gadījumā tas bija pieredzes trūkums reālā darbā valsts pārvaldē un likumdošanas procesā, savukārt „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK gadījumā tas bija jauniešu un to ienestā cīņasspara trūkums.

Nu, kad „Visu Latvijai!” un „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ir izveidojušas vienotu politisko apvienību, mēs šo trūkumu beidzot esam likvidējuši. Šodien latviešu nacionālo spēku flangā ir apvienojusies jaunības degsme ar brieduma pieredzi, kas nodrošinās to, ka turpmāk mēs varēsim darboties kā vienota nacionālā dūre, kurai netrūks ne kompetence, ne cīņasspars šo kompetenci piepildīt reālos darbos latviešu lietas labā.

Kad pirms 22 gadiem tika dibināta „Latvijas Nacionālā neatkarības kustība”, tā bija organizācija, kas apvienoja visus politiski aktīvos nacionāli domājošos latviešus. LNNK bija spēks, kas Tautas frontei neļāva izdarīt pārāk daudz piekāpšanos kolonistu un Rietumu prasību priekšā. Šodien mēs esam likuši pamatus, lai atjaunotu šo spēku visā tā dedzībā.

„Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK nenoliedzami ir darījusi daudz, lai nostiprinātu latviešu pozīcijas Latvijā, taču 20 gadu nerimstošā cīņā organizācija bija acīmredzami pagurusi; tai pietrūka jaunībai raksturīgais cīņasspars, kas savukārt ir „Visu Latvijai!” Ar šodienas apvienošanos mēs esam gatavi teikt – nacionālisti Latvijā vairs nebūs 2. līmeņa spēlētājs. Mēs būsim spēks, kas ir gatavs caursist visus šķēršļus cīņā par savām idejām.

Mūsu mērķis ir latviska Latvija un par šo mērķi mēs esam gatavi cīnīties līdz pašam galam!
Paldies!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru