trešdiena, 2013. gada 15. maijs

» Ulmaņlaiki tautas atmiņā palikuši kā Latvijas uzplaukuma gadi

Kārlis Ulmanis
15. maijā Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” rīkos tradicionālo Vienības braucienu, kura laikā automašīnas brauks kolonnā ar paceltiem Latvijas karogiem, tādā veidā atgādinot, ka uz latviešu nacionālo vienotību vērsts garīgs apvērsums ir vajadzīgs arī šodienas Latvijā. Savukārt 20:30 Vienības brauciena dalībnieki un visi interesenti aicināti satikties pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa Rīgā, lai kopīgi noliktu ziedus, iedegtu svecītes un vienotos kopīgās dziesmās.

Lai arī vēsturnieku vidū un sabiedrībā kopumā Kārļa Ulmaņa valdīšanas laiks pēc 1934. gada 15. maijā veiktā apvērsuma vērtēts pretrunīgi, būtu grūti noliegt, ka tieši Ulmaņlaiki tautas atmiņā palikuši kā Latvijas uzplaukuma gadi. Vecāku un vecvecāku atmiņas par šo Latvijas „zelta laiku” ir katra latvieša šūpulī ieliktas. Vienības brauciena mērķis ir atgādināt, ka arī šodien latviešiem jābūt saimniekiem savā zemē un arī mūslaikos iespējama latviešu nacionālā vienotība.

Vienības brauciens ar Latvijas karogiem tiks uzsākts 17:00 no Prezidenta pils laukuma un, metot plašu loku ap Rīgu, noslēgsies 20:30 pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (skvērā pie Kr.Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma), kur paredzēta ziedu nolikšana un NA Rīgas mēra amata kandidātes Baibas Brokas svētku uzruna par latviešu tautas nacionālo vienotību – Ulmaņa vēstījumu, kas īpaši aktuāls šodien. Sanākušajiem būs iespēja bez maksas saņemt sarkan-balt-sarkanās karoglentītes.

Šogad, paralēli Vienības braucienam Rīgas apkārtnē ar devīzi „Izkrāso Rīgu sarkan-balt-sarkanu”, notiks arī vairāki reģionāli Vienības braucieni – Liepājas, Jelgavas, Limbažu, kā arī Ķekavas apkārtnē.

Informāciju sagatavoja NA Saeimas frakcijas vecākais konsultants Jānis Iesalnieks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru