piektdiena, 2011. gada 12. augusts

» Nacionālā apvienība aicina partijas paust skaidru nostāju jautājumā par valdības veidošanu ar Saskaņas centru

Vairākas no partijām un apvienībām, kuras visticamāk būs pārstāvētas 11. Saeimā, ir paudušas nostāju, ka pieļauj iespēju piedalīties valdības veidošanā kopā ar Saskaņas centru, ja vien Saskaņas centrs publiski atzīs Latvijas okupācijas faktu un Latvijas Republikas tiesisko pēctecību.

Atbildot uz Zatlera Reformu partijas izvirzītajiem principiem sadarbībai ar Saskaņas centru, šā gada 9. augustā Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins apvienības vārdā paziņoja, ka "Izņemot savus vēlētājus, nevienam citam neko negrasāmies pierādīt. Tādēļ nekādus ultimātus mēs nepieņemsim. (..) joprojām pastāvēsim par trīs gadu moratoriju šajā diskusijā.” [1]


Apvienība „Saskaņas centrs” sastāv no divām partijām – sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” un Latvijas Sociālistiskās partijas, kuru vada par likumīgās Latvijas valsts varas vardarbīgas gāšanas organizēšanu savulaik tiesātais Alfrēds Rubiks. Šā gada 1. augustā intervijā LNT raidījumam „900 sekundes” Rubiks deva skaidru atbildi: „Neesmu atzinis Latvijas okupāciju un neatzīšu.” Viņaprāt nekāda okupācija nav bijusi. [2]

Šie un citi iepriekšējie Saskaņas centra paziņojumi dod skaidru atbildi: Saskaņas centrs neatzīst Latvijas okupāciju un tuvākajā laikā nav gatavs pārskatīt savu attieksmi pret Latvijas Republiku. Šo nostāju apliecina arī daudzi Saskaņas centra politiķu izteikumi.

Ņemot to vērā, aicinām Vienotību, Zatlera Reformu partiju un Zaļo un zemnieku savienību publiski paust skaidru nostāju, atbildot uz jautājumu: vai pēc 11. Saeimas vēlēšanām esat gatavi piedalīties valdības veidošanā kopā ar Saskaņas centru un strādāt ar šo politisko spēku vienā valdībā? Uzskatām, ka ir svarīgi nostāju šajā jautājumā paust jau pirms vēlēšanām, lai vēlētāji savās cerībās par pēcvēlēšanu koalīcijām netiktu maldināti.

Atgādinām, ka Nacionālā apvienība Visu Latvijai! – TB/LNNK šajā jautājumā savu nostāju jau ir paudusi – mēs nepiedalīsimies valdības veidošanā kopā ar Saskaņas centru, jo pat ultimātu ceļā panākta formāla okupācijas atzīšana negarantē Saskaņas centra patiesu lojalitāti Latvijas valstij. Kamēr Saskaņas centrs un tā politiķi nepārskatīs savu attieksmi pret Latvijas valsti, Saskaņas centram nav vieta Latvijas valdībā.

Nacionālā apvienība Visu Latvijai! – TB/LNNK

Informāciju sagatavoja NA Saeimas frakcijas konsultants Jānis Iesalnieks
_____________________

1. http://www.saskanascentrs.lv/lv/zinas39/sc-negrasas-uzklausit-zatlera-partijas-ultimatus
2. http://www.diena.lv/latvija/politika/rubiks-neesmu-atzinis-okupaciju-un-neatzisu-13895070

1 komentārs: