trešdiena, 2011. gada 26. janvāris

» Nacionālā apvienība ierosina noteikt prasību masu medijiem atklāt to patiesos īpašniekus

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – TB/LNNK frakcija Saeimā iesniegusi likumprojektu grozījumiem likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”, saskaņā ar kuriem masu mediju dibinātājiem tiktu noteikts pienākums reģistrācijas brīdī, bet jau reģistrētajiem masu medijiem – līdz 2011. gada 1. jūlijam, atklāt to īpašniekus – patiesā labuma guvējus. Turklāt masu mediju dibinātājiem tiktu arī noteikts pienākums ziņot Uzņēmumu reģistram par visām izmaiņām to īpašnieku sastāvā.

Likumprojekts izstrādāts pēc Latvijas Žurnālistu asociācijas ierosinājuma normatīvajos aktos noteikt prasību masu medijiem atklāt to patiesos īpašniekus līdz konkrētām fiziskām personām, lai Latvijas mediju vidi padarītu caurspīdīgāku un mazāk ietekmējamu.

Ņemot vērā to, ka pēdējos gados vairākos masu medijos notikusi minējumiem apvīta īpašnieku maiņa ar sekojošām redakcijas sastāva būtiskām izmaiņām, kā arī apzinoties masu mediju nozīmi demokrātijas nodrošināšanā un stiprināšanā, uzskatām, ka šī problēma risināma sistēmiski un iesniegtā likumprojekta pieņemšana varētu mazināt neskaidrības par patiesajiem Latvijas masu informācijas līdzekļu īpašniekiem.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – TB/LNNK Saeimas frakcija

Informāciju sagatavoja frakcijas konsultants Jānis Iesalnieks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru