ceturtdiena, 2010. gada 2. septembris

» Latvija vēsturiskās krustcelēs ...

Latvija šobrīd atkal atrodas vēsturiskās krustcelēs ... kopš 1991. gada latviešu tauta nekad nav bijusi tik tuvu varas zaudēšanai savā valstī, kā tas ir šodien. 10. Saeimas vēlēšanās izšķirsies tas, vai Latvija turpmāk strauji virzīsies oficiālas divkopienu valsts virzienā, kurā latvietim būs vien kalpa loma, vai arī spēsim beidzot kļūt par patiesiem Saimniekiem savā Tēvzemē.

Ir politiskie spēki, kuri vairāk klausās Rietumu vai Austrumu kungu teiktajā, nekā pašu tautiešos. Nacionālās apvienības prioritāte ir latviešu tautas un Latvijas valsts intereses. Svešu kungu vēlmes mēs negrasāmies pildīt. Nacionālā apvienība ir vienīgais politiskais spēks, kas pirms šīs Saeimas vēlēšanām ir stingri deklarējis – kopīgu valdību ar Interfrontes mantiniekiem – Saskaņas Centru un PCTVL – neveidosim. Šo spēku nonākšana kaut vai tikai pie dažu ministriju vadības būs pirmie soļi Latvijas valstiskuma demontāžā.

Nacionālā apvienība ir izveidojusies, apvienojoties „Visu Latvijai!” jaunības ideālismam ar „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ilggadējo pieredzi darbā valsts pārvaldē. Jā, nenoliedzu, TB/LNNK darbībā ir bijušas ne mazums kļūdu, taču vienlaikus jāatzīst, ka tā ilgus gadus bijusi nacionālisma pēdējais bastions Saeimā. Bez TB/LNNK latviešu pozīcijas Latvijā jau tagad neapšaubāmi būtu krietni vājākas nekā tās ir šodien.

Nacionālā apvienība ir vienīgais politiskais spēks, kas pildījis apņemšanos uzsākt paaudžu nomaiņu Latvijas politikā, dodot iespēju tajā ienākt jaunajai paaudzei, kas skolojusies brīvā Latvijā.

Es pievienojos „Visu Latvijai!” pirms 7 gadiem – laikā, kad tā vēl bija plašākā sabiedrībā nezināma patriotisku jauniešu organizācija. Esmu 26 gadus vecs jurists, kas augstāko izglītību ieguvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Kopā ar sieviņu Aiju audzinām divus dēlus – Jāni un Nameju, vecākais no kuriem tikko sāka iet bērnudārzā.

Jānis Iesalnieks
"Visu Latvijai!" valdes loceklis
Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK kandidāts Nr.2 Kurzemes vēlēšanu apgabalā

Lejupielādēt Jāņa Iesalnieka vēlēšanu materiālu PDF formātā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru