pirmdiena, 2010. gada 27. septembris

» Vienotība zondē iespējas pēc vēlēšanām veidot koalīciju ar Saskaņas Centru

Pēdējās nedēļās pastiprināti izskanējusi informācija, ka dažādi Vienotības politiķi veic sarunas par iespēju pēc vēlēšanām veidot valdības koalīciju ar Saskaņas Centru. Arī apgalvojumi, ka, "ja Vienotībai, ZZS un VL-TB/LNNK kopā nebūs vismaz 60 balsis, tad ir iespējamas sarunas arī par citiem koalīcijas modeļiem" (E. Jaunups laikrakstā "Diena"), liecina, ka Vienotība gatavojas šādam scenārijam. Prakse rāda, ka valdība spēj efektīvi strādāt arī ar 52-59 balsīm, tāpēc nav saprotama "latiņas" pacelšana līdz 60 balsīm (kas Vienotības, ZZS un VL-TB/LNNK koalīcijai var arī neizdoties). Vienīgais izskaidrojums - Vienotība meklē attaisnojumu savai iespējamai koalīcijai ar Saskaņas Centru.

Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK ir kategoriski pret interfrontes mantinieces - Saskaņas Centra - iesaistīšanu valdībā un šo viedokli stingri aizstāvēs jebkurās sarunās par iespējamām valdības koalīcijām. Uzskatām, ka apvienības, kuras rindās ir tādi Latvijas ienaidnieki kā Alfrēds Rubiks, Nikolajs Kabanovs, Boriss Cilevičs un citi, un kurai ir cieši sakari ar Krievijas Kremli, iesaistīšana valdībā būtu pirmie soļi Latvijas valstiskuma demontāžā. Pat tikai dažu ministriju nodošana viņu varā nozīmētu līdzīgas ierēdniecības etniskās tīrīšanas šo ministriju pakļautajās iestādēs, kādas jau ir notikušas Rīgas un citu pilsētu domēs, kurās Saskaņas Centrs ir nonācis pie varas.

Dažādās priekšvēlēšanu diskusijās mēs esam izmantojuši katru iespēju uzdot jautājumu Vienotības pārstāvjiem par viņu iespējamo sadarbību ar Saskaņas Centru. Šādi jautājumi tiek uzdoti ar cerību, ka Vienotība parādīs stingru stāju un visas tautas priekšā apsolīs ar interfronti koalīciju neveidot. Diemžēl Vienotības pārstāvju atbildes lielākoties ir bijušas izvairīgas vai pat apliecinājušas, ka koalīcija ar Saskaņas Centru ir iespējama ...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru