piektdiena, 2009. gada 5. jūnijs

» Eiropā balso par nacionālistiem. Par ko balsosim Latvijā?

Dažās Eiropas valstīs Eiropas Parlamenta vēlēšanas jau noslēgušās. Un, piemēram, Lielbritānijā un Nīderlandē ļoti labus panākumus guvuši nacionālie spēki. Tiem, kas seko līdzi politiskajiem notikumiem Eiropā, šādas tendences nav nekas jauns. Pēdējos gados nacionālisti dažāda līmeņa vēlēšanās guvuši labus panākumus daudzās Eiropas valstīs - gan jau pieminētajā Lielbritānijā un Nīderlandē, gan arī Dānijā, Itālijā, Šveicē, Austrijā, Beļģijā, Horvātijā, Serbijā, Lietuvā un citur.

Eiropieši beidzot mostas no ieilgušās liberāļu un sociālistu valdīšanas, kas daudzas Eiropas valstis ir novedusi līdz etniskas katastrofas slieksnim. Nacionālistu nonākšana pie noteicošās varas kādā no Eiropas valstīm vairs ir tikai laika jautājums. Liberāļiem un sociālistiem bieži patīk nacionālismu apzīmēt kā "veco laiku ideoloģiju", kā arhaismu, taču šobrīd realitāte Eiropā ir tāda, ka moderni ir būt tieši nacionālistam, nevis kosmopolītisma dogmās iesīkstējušam liberālim vai sociālistam. Nacionālisms - tas šodien ir moderni.

Ir skaidrs, ka šī nacionālisma atmoda agri vai vēlu nonāks arī līdz Latvijai. 18 gadus ieilgušajai liberāļu un dažādu "pragmatiķu" grupējumu mafiozajai varai, kura mūs ir novedusi dziļā ekonomiskā un morālā krīzē, beidzot ir jāpieliek punkts. Latvija ir pelnījusi ideālismā balstītu nacionālo atmodu, pie kuras mūs var novest tikai nacionāli politiskie spēki.

Jau 6. jūnijā Latvijas vēlētājiem būs jāizdara izvēle - arī turpmāk atļaut valdīt "pragmatiķu" mafijai, vai arī uzticēt savu balsi jauniem, moderniem un ideālisma pilniem nacionālistiem, kādi ir partijā "Visu Latvijai!". Daži, kuri 18 gadus ir deldējuši Saeimas solus, dēvējot sevi par "nacionālistiem", taču neizdarot neko nacionālo jautājumu risināšanā, mūs cenšas pārliecināt, ka "šajās vēlēšanās nedrīkstot riskēt", balsojot par jauniem spēkiem, taāu visvairāk mēs riskēsim, atstājot pie varas tur jau esošos.

Atbalstīsim cilvēkus, kuru vārdi vienmēr ir saskanējuši ar darbiem, kuri ir nesavtīgi strādājuši nacionālas Latvijas labā vēl ilgi pirms tam, kad "Visu Latvijai!" no sabiedriskas organizācijas pārtapa par partiju. Pēdējo mēnešu laikā "Visu Latvijai!" reitings ir būtiski audzis un šobrīd jau pietuvojies 5% barjerai (dažas aptaujas "Visu Latvijai!" paredz pat krietni vairāk nekā 5%). Tas nozīmē, ka jebkura balss var būt izšķirošā, lai "Visu Latvijai!" pārvarētu šo 5% barjeru un varētu sākt strādāt latviskas Latvijas labā jau krietni nopietnākā līmenī. Ceru, ka nacionāli domājošie latvieši dos mums šādu iespēju, un varu galvot - balsojot par "Visu Latvijai!", Jums nebūs jānožēlo savs balsojums vai jāsarkst radu un draugu sarunā par politiku.

Jānis Iesalnieks
"Visu Latvijai!" Rīgas domes deputāta kandidāts

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru