piektdiena, 2004. gada 27. februāris

» Pēc stundām nespēj pulcēt pat ne desmito daļu protestētāju

Šodien notika kārtējā "antireformistu" protesta akcija. Šoreiz - pretlikumīgā, nacionālo naidu kurinošā videoklipa veidotāju aizstāvībai. No iepriekšējām "antireformistu" akcijām, kuras tika veiktas stundu laikā, šī izcēlās ar to, ka notika vakara pusē, kad lielākai daļai skolēnu stundas jau beigušās. Un rezultāts redzams - šodienas akcija spēja pulcēt tikai ap 500 līdz 1000 protestētāju, pretstatā iepriekšējām akcijām, kuras pulcēja līdz pat 10 000.

Te nu mēs redzam, kāds tad ir lielākās daļas krievvalodīgo skolēnu īstais motīvs dalībai šajās pretlikumīgajās akcijās - tā ir vēlēšanās vienkārši nobastot mācību stundas, patusējot kopā ar draugiem un iedzerot aliņu (vai, kā novērots, - pat ko stiprāku). Iespējams krievvalodīgie skolēni pat ir noguruši no iknedēļas akcijām, kuras jau kļūst par garlaicīgiem rutīnas pasākumiem, kuru vienīgais labums ir tas, ka "attaisnoti" var neaiziet uz stundām. Kā citādi skaidrojams tas, ka laikā, kad stundas jau beigušās, "antireformisti" spēj pulcēt vien nožēlojamu atblāzmu no tā pūļa, kas piedalās parastajās akcijās stundu laikā?

Šodienas pasākuma laikā organizētāji bija plānojuši izveidot dzīvo ķēdi no Krievijas vēstniecības līdz pat Centrālajai dzelzsceļa stacijai, taču mazās atsaucības dēļ viņiem par šo plānu bija jāaizmirst, jo vienkārši pietrūka dzīvā spēka. Tā vietā viņi izdomāja vienkārši paālēties pie ASV, Francijas un Vācijas vēstniecībām, kuras atrodas uz Raiņa bulvāra. Vēl tika novērota drūzmēšanās pie Brīvības pieminekļa, kur viņi kāpa uz pieminekļa pakāpieniem, un nomētāja tos ar cigarešu izsmēķiem - tāda lūk attieksme pret latviešu tautas lielāko svētumu - Brīvības pieminekli! Neizpalika, protams, arī pulcēšanās Esplanādē pie Raiņa pieminekļa un grupas "Pink Floyd" dziesmas "Another brick in the wall" izkropļotās versijas "Melnais Kārlis" atskaņošana.

Nu ko, secinājumus par "antireformistu" kultūras līmeni izdariet paši! Paliek atklāts jautājums: Cik ilgi mēs to vēl pieļausim?!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru