trešdiena, 2004. gada 28. janvāris

» Visu Latvijai prasībām pirmie rezultāti

Par spīti 12 grādu salam, pirmdien 26. janvārī Apvienības “Visu Latvijai!” rīkotā akcija “Mūsu vēsturi mūsu bērniem” pulcēja ap 150 cilvēku – gan vecu, gan jaunu. Akcijai ir vērojami arī pirmie panākumi – Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis izteicis atbalstu idejai par Latvijas vēsturi kā atsevišķu mācību priekšmetu.

Varam teikt, ka akcija noritējusi veiksmīgi, jo savu mērķi sasniegusi – sākusies diskusija Par un Pret šiem ierosinājumiem. 27. janvāra laikraksta “Diena” rakstā “Šadurskis grib sadalīt vēstures” arī atbildīgais ministrs paudis atbalstu mūsu ierosinājumam, kas liek cerēt, ka tās nebūs vienkārši kādas mazas organizācijas izkliegtas idejas, bez jebkādām cerībām uz realizēšanos, jo ministrs tomēr par saviem vārdiem atbild.

Abām kolonnām nonākot pie Brīvības pieminekļa, mūs ar savām dziesmām sveica vīru kopa “Vilki”. Ar īsām uzrunām uzstājās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars, goda priekšsēdētājs Visvaldis Lācis un Rīgas Domes deputāts Valdis Kalnozols. Sižets par pasākumu bija vērojams TV5 raidījumā Rīga On-Line 26. janvārī pulksten 19:00. Pasākumu filmēja arī LTV filmēšanas grupa, tā ka tie, kas 26. janvāra vakarā skatījās Panorāmu, gan jau arī būs redzējuši.

Organizācijas vārdā gribētu pateikties visiem, kas atrada laiku un, par spīti salam, kas visjūtamākais bija tieši stāvot uz vietas, atnāca uz pasākumu. Jūs tiešām esat cilvēki, ar kuriem Latvijas valsts var lepoties, jo savu personīgo komfortu nestādiet augstāk par iespēju pabūt domubiedru – Latvijas patriotu – vidū, ar mērķi sekmēt vienu no daudzajiem solīšiem latviskas Latvijas idejas realizācijā. Īpašs prieks bija par gados vecākajiem dalībniekiem, pārsvarā no Daugavas Vanagiem, kā arī par mazajiem bērniem, kuriem īpašu prieku sagādāja lielo Latvijas karogu un lāpu nešana. Prieks par to, ka spējām sagādāt patīkamus brīžus tiem, kam tas visvairāk nepieciešams!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru