piektdiena, 2011. gada 20. maijs

» Vai valdība gatavojas Latvijā uzņemt migrantus no Ziemeļāfrikas?

Pēdējo nedēļu laikā no vairākām augstām valsts amatpersonām, tajā skaitā Latvijas ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska, ir izskanējuši apgalvojumi, ka, saistībā ar situācijas saasināšanos Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, Latvijai būs jāizvērtē iespējas uzņemt daļu no bēgļiem, kuri lielā skaitā ierodas vai vēl tikai ieradīsies Eiropas Savienībā.

Ņemot vērā iepriekš minēto un izmantojot Saeimas kārtības ruļļa 119. pantā noteiktās tiesības, Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – TB/LNNK Saeimas frakcija ir uzdevusi ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim šādus jautājumus:

1) Vai Latvija jau līdz šim ir uzņēmusies kādas starptautiskas saistības (tajā skaitā iespējamā apsolījuma formā), kas varētu uzlikt tai par pienākumu uzņemt (tajā skaitā uz ierobežotu laiku) noteiktu skaitu vai noteiktas kategorijas bēgļus vai migrantus?

2) Kāda ir Latvijas valdības pozīcija attiecībā uz potenciālu bēgļu vai migrantu uzņemšanu Latvijā uz ierobežotu laiku vai pastāvīgu uzturēšanos? Ja tāda vēl nav izstrādāta, tad kādā izstrādes stadijā ir šādas pozīcijas formulēšana? Ja plānots uzņemt, tad par kādu skaitu varētu būt runa?

3) Kāds ir ministra personiskais viedoklis par to, vai Latvijai vajadzētu uzņemt bēgļus vai migrantus no trešajām valstīm?

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – TB/LNNK Saeimas frakcija
Informāciju sagatavoja frakcijas konsultants Jānis Iesalnieks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru