otrdiena, 2006. gada 7. novembris

» Valdošais režīms pret latviešu tautu

Tiesas prāva pret nacionāli orientētās avīzes “DDD” redaktori Līgu Muzikanti, kā arī rakstu autoriem Aivaru Gardu un Ilzi Liepu kārtējo reizi nodemonstrēja valdošās kosmopolītiski liberālās varas elites cīņas metodes pret saviem ideoloģiskajiem oponentiem. Absurdas administratīvās un kriminālās apsūdzības ir tikai viens no veidiem kā šī “elite” jau 15 gadus cīnās pret cilvēkiem un organizācijām, kuras par visu visaugstāk tur latvietību un latviešu tautas izdzīvošanas intereses. Atliek tikai atgādināt pēdējo gadu spilgtākās šīs zemiskās cīņas epizodes – gan administratīvie, gan pat kriminālie procesi pret LNF un NSS aktīvistiem par tādiem “noziegumiem” (?!), kā vārdu “okupanti” vai “žīds” lietošanu, kā arī aicinājumiem okupantiem atgriezties dzimtenē, administratīvā tiesvedība pret “Visu Latvijai!” līderi Raivi Dzintaru par PSRS karoga simbolisku sadedzināšanu 17. jūnijā, administratīvie procesi pret cilvēkiem, kuri šogad 16. martā uzdrīkstējās (iedomājieties tikai !) spītēt valdošajai varai un godināt latviešu leģionārus.

Tiesas prāva pret “DDD” komandu lieliski iederas šajā kopainā, taču pārsteidz ar jaunu nekaunības līmeni – cilvēkus, kuri aicina okupantus atgriezties dzimtenē (turklāt miermīlīgām metodēm), reāli grib ielikt cietumā. Vai vēl tālāk ir kur iet? Ja tā turpināsies, tad Latvija drīz sāks atgādināt Orvela slaveno antiutopijas valsti romānā “1984”, tikai liberāli totalitārā variantā. Visi, kuri aktīvi pauž opozīciju kosmopolītiski liberālā “galma” izpratnei par to, kā domāt ir pareizi, tiek represēti ar tiesas un/vai nomelnojošas preses kampaņas palīdzību. Pat okupācijas laikā daudzcietušie politiski represētie, kuri 25. martā uzdrošinās aizrādīt prezidentei par kaunpilno žogu ap Brīvības pieminekli 16. martā, izpelnās nievājošus žestus no šīs madāmas, kura cerībās iekārtoties siltajā ANO Ģenerālsekretāra krēslā gatava izpārdot Krievijai 2% no Latvijas zemes, zemes, kas slacīta latviešu karavīru asinīm.

Runājot par pašu tiesas procesu – man kā topošajam juristam (Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 5. kursa studentam) bija kauns vērot savu bijušo pasniedzēju Artūru Kuču, kā apsūdzošās ekspertīzes līdzautoru, cenšamies ar apbrīnojami vāja juridiskā pamatojuma palīdzību iebāzt aiz restēm šos cienījamos latvju patriotus. Visu cieņu citam manam pasniedzējam - asociētajam profesoram, tiesību doktoram Aivaram Fogelim, kurš aizstāvēja apsūdzētos kā liecinieks. Var nepiekrist Aivara Gardas vai “DDD” redakcijas ideoloģiskajām nostādnēm, taču demokrātiskā valstī tiesāt cilvēku par viņa politiskajiem uzskatiem nedrīkst. Par šādām elementārām cilvēktiesībām gan allaž tik “cilvēktiesības” piesaukt gribošie “eksperti” (piemēram, viena no apsūdzošās ekspertīzes līdzautorēm ir Valsts cilvēktiesību biroja vadoša darbiniece Līga Biksiniece) gadījumos, kad jāvēršas pret latviešu nacionālistiem, cenšas aizmirst. Pretēji gadījumiem, kad jātiesā Latvijas valstij klaji naidīgi krievu imperiālisti, kā Giļmans, kurš uzskata, ka “Latvijas valsts ir absolūts ļaunums” un būtu jāatjauno PSRS totalitārais režīms, kurš “komunisma celtniecības” vārdā iznīcināja desmitiem miljonus cilvēku, tostarp simtiem tūkstošus latviešu. Tad gan šie „cilvēktiesību aizstāvji” priekšā un pakaļā kladzina par “politisko brīvību”. Tāda mūsu “elitei” tā izpratne par cilvēktiesībām un to, kas ir un kas nav pareizi!

Uzskatu, ka uzbrukums “DDD” ir uzbrukums visiem latviešu nacionālistiem, tāpat kā uzbrukums NSS, “Visu Latvijai!”, Klubam “415” vai jebkurai citai patiesi nacionālai organizācijai vai indivīdam. Uzbrukums kādam no mums ir uzbrukums jebkuram no mums!

Raksts publicēts laikraksta «DDD» numurā Nr.138 (2006.gada 27.oktobris - 9.novembris)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru